Търсене
  • She said Yes!

Защо има смисъл от хартиените сватбени покани и как да си изберем сватбена покана


Ако някой Ви каже, че хартиените покани са отживелица, не му вярвайте, особено ако си падате по стилните и класически неща. Хартиените покани са класика. Те вдигат нивото на Вашето събитие, придавайки му допълнителна тържественост и официалност. Днес печатните покани са надскочили многократно първоначалната си функция и вече имат задачата да загатнат, да изкушат, да приканят всички гости да вкусят от вълнението на младоженците за предстоящия ден! Сватбената покана е ароматът на Вашата сватба, който предвещава събитието и после остава за спомен на гостите.

Ето защо изборът на сватбена покана е нещо важно. Ако сте избрали нещо готово от сватбена агенция, задачата Ви доста се улеснява. Необходимо е да изберете само най-подходящата хартия и плик, и ако решите, да направите поканите си персонализирани. Тоест, всяка покана да носи персонализирано съобщение към Вашите гости. Това може да стане с обръщение по име към тях, може да стане и с различен текст за различните Ви групи гости - роднини, колеги от университета и колеги от офиса. За да имате персонализирани покани, трябва да направите прецизен списък с имената на гостите, които ще се отпечатат на различните покани и да си направите труда да съчините различен текст за своите най-скъпи гости. Ако ръчно написаните покани Ви допадат, можете да поръчате поканите си без текст и после Вие да попълните текста. Повярвайте ни, персонализираните покани си струват всяка минута, защото се помнят цял живот.

Ако обаче искате Ваша уникална покана, тогава Ви трябва малко повече време. Помислете си как точно искате да изглежда – цвят, форма, елементи. Ако сте видяли нещо подобно в интернет, можете да го покажете на дизайнера, който сте избрали. Хубаво е да се консултирате колко точно струват различните печатни техники, тъй като някои от тях включват изработка на клишета и могат да бъдат доста скъпи. Ако планирате залепени елементи върху поканите – камъчета, пера и панделки, убедете се, че сте намерили фирма, която ще го направи наистина качествено и в срок. Задължително поискайте печатна проба, за да сте сигурни, че печатът изглежда добре. Оправдания при вече готова продукция, че хартията е твърде релефна и по-добре от това не може да стане биха създали излишни негативни емоции. Изберете си хартия – ще се изумите колко варианта на ефектни хартии има на пазара. Изберете плик. Можете да поръчате готови пликове, пликове, върху които да се печата или специално да ви изработят пликове, според формата на поканата. Когато моделът покана е одобрен, вече можете да решите дали ще правите персонализирани покана или ще бъдат еднакви за всички. Прегледайте си текста добре. Поръчайте малко повече покани – за да имате за всеки случай и да Ви останат за спомен.

Разпространението на поканите е ключов момент. Няма никакъв смисъл да давате покани на гостите си две седмици преди сватбата, просто защото така или иначе сте ги отпечатали. Това обезсмисля цялата операция по поканите. Започнете поканите възможно най-рано. Разпратете ги и помолете гостите си за потвърждение. За да е всичко в разумни срокове е хубаво да разпратите поканите 4-5 месеца преди сватбата и да искате потвърждение месец и половина преди големия ден. Така поканата пристига достатъчно рано, за да извърши своята функция и ако поканата Ви е красива и стилна, ще остане и след сватбата Ви, за да напомня за този прекрасен ден!


91 преглеждания0 коментари