Търсене
  • She said Yes!

10 съвета за успешен избор на ресторант


Сватба ще е! Обикновено хората започват организацията на своята сватба с избор на локация. Ако предвиждате сватбата Ви да бъде в ресторант, то трябва да имате предвид няколко основни момента в избора на перфектния ресторант. Разбира се първото нещо, което повечето хора правят, е да потърсят в интернет, да си спомнят за някой хубав ресторант от друга сватба или да поразпитат приятели за някоя добра идея. Каквото и да предприемете, преди да започнете трескавото обикаляне на ресторанти, седнете заедно с половинката и хората, които Ви помагат за организацията и направете един списък на предполагаемите гости. Когато имате списъка, добавете 10 души, което ще Ви позволи да лавирате, ако Ваш приятел поиска да доведе гадже или по случайност сте забравили някоя леля.

Когато списъкът е готов, можете да започвате!

Побързайте

Хубавите ресторанти в София се заемат много бързо за летните дати. До към края на януари предпочитаните ресторанти в София вече са заети. Ако планирате сватба с над 120 души, изборът Ви е още по-ограничен.

Направете бюджет

Всяка сватба трябва да има бюджет. Не е необходимо да отделите 90% от бюджета си за ресторант. С нужното планиране и обикаляне на ресторанти навреме, ще можете да изберете оптималния вариант, според Вашия бюджет. Бюджетът за ресторант не включва само куверта на гостите Ви, но също украса, извънредно време, екстри и други.

Проверете до колко часа можете да празнувате необезпокоявани

Това е важна точка, а често младоженците я пропускат. Говорете предварително, за да не се наложи да премествате купона в големия ден в някой клуб, без да сте го планирали. Много ресторанти в София, които се намират в хотели имат ограничение за шума и могат да поискат сватбата Ви да е с краен час 22 или 00ч, което обикновено е нетипично за българските сватби.

Хотелска част

Като стана дума за ресторанти с хотелска част, бихме искали да споменем, че това е едно огромно удобство за двойката. От една страна има къде да настаните гостите, които не са от града. От друга страна, имате стая за Вас, където можете да си оставите резервен тоалет и всичко, от което може да имате нужда по време на тържеството, без да се налага да го носите в ресторанта. Хотелската част е идеален вариант и за по-възрастните Ви роднини, които може да се изморят по-рано и просто да се качат в стаята си, без да пътуват в късните часове. Най-важното от всичко е, че след като изпратите и последния си гост сте на две минути от Вашата стая. Така ще си починете добре, а на сутринта няма да е нужно да пътувате отново до ресторанта, за да си приберете букетите.

Колко е близо

Ресторантът е завършека на една дълга сватбена програма, която включва много хора и автомобили. Добре е да е близо до предходната Ви спирка - църква или ритуален дом, това Ако не, то е хубаво да предвидите транспорт за част от гостите си или да проверите колко автомобила могат да бъдат паркирани в паркинга на ресторанта.

Кой какво видя от сватбата

Това е много важна точка. Представете си, организирате една разкошна сватба, каните всички любими хора, наемате страхотен ресторант и след сватбата се оказва, че половината Ви гости са видели едни ритуали, другите са видели част от други, а има и такива, които нищо не са видели и чакат снимки, по които да им разкажете кое как е станало. Да, винаги обръщайте внимание на видимостта, която различните маси предлагат. Имайте предвид, че масите на сватбата Ви няма да са подредени по начина, по който са подредени в деня на Вашето посещение на ресторанта. Обиколете различните точки и проверете какво се вижда от дансинга. Ресторанти, които са предимно със сепарета обикновено изолират част от гостите ви и освен това ставането от средата на сепарето винаги е трудно. Ресторанти с много колони също създават дискомфорт, но там нещата са далеч по-приемливи.

Меню

Менюто е важно. То трябва да е съобразено с Вашите гости. Задължително опитайте менюто предварително. Всички ресторанти предлагат няколко варианта. В менюто няма нищо задължително – направете го по Ваш вкус – изберете това, което Вие и вашите гости предпочитате. Съобразете се с културните различия, ако имате гости от чужбина или ако имате гости вегани и вегетарианци. Хубаво е ресторантът да може да Ви предложи гъвкави решения за различните групи гости с вегетарианско меню и детско меню, за да може всички да са доволни.

Дансинг

Ако Вие и Вашите гости обичате да танцувате, то трябва да знаете, че хората на сватби танцуват седем пъти повече, отколкото на който и да е друг купон! Дансингът е важен за заряда на тържеството. Попитайте как точно организират дансинга в дадения ресторант, тъй като вероятно в деня на Вашето посещение подредбата на масите ще е съвсем различна.

Светлина

Осветлението е много важно за атмосферата на тържеството. Някои ресторанти могат да предложат притъпяване на светлината, когато сватбата и танците са в разгара си! Това помага гостите да се отпуснат и да се отдадат изцяло на купона. Разбира се не трябва да става дискотечно тъмно, защото това ще усложни работата на фотографите, а и е хубаво всички гости да ви се наслаждават в този ден.

Място за пушене

Със сигурност част от гостите Ви ще са пушачи и ще прескачат до мястото, отредено за пушене. Хубаво е ако това място е наблизо, защото така няма да се налага тази част от гостите Ви да липсва за дълго време. Вие ще можете да излизате при тях от време на време и просто това място да е част от купона.

Каквото и да изберете, помнете, че това е Вашата сватба и тя трябва да бъде такава, каквато Вие я искате!

#изборнаресторант #организация #дансинг #мястозапушене #меню #настаняваненагостите

38 преглеждания0 коментари