Търсене
  • She said Yes!

Изборът на брачна халка


Наред с приготовленията и организацията на сватбеното тържество, често младоженците не отделят нужното време и внимание на избора на брачни халки. Но предвид, че ще носите това бижу "докато смъртта ви раздели", а изобилието от предложения е голямо, ето няколко насоки и съвети как да откриете перфектната халка.

Стилът на пръстена следва да определи и материала, от който да бъде изработен. Класическият избор - жълто злато, остава вечен във времето. Вариантът от 14 или 18 карата е по-здрав от този от 22, а това го прави по-удачен за всекидневно носене. Бялото злато (различно на цвят от жълтото, но не следва да има разлика в цената) и платината (най-здравият и издръжлив метал) са подходящи за халките с по-съвременен дизайн. Розовото злато, както и комбинацията на различни метали и цветове, стават все по-популярни в днешно време и пасват идеално на халките с модерна визия.


По отношение на моделът, той трябва да е съобразен с този на Вашия партньор. Ако едната халка е класическа полирана, другата не би следвало да е матова с детайли и орнаменти. Препоръчва се двете халки да имат поне един обединяващ ги елемент. На който и модел да се спрете, важно е изберете не само контура отгоре, а и от вътрешната страна. Това оказва влияние на комфорта при ежедневното носене на халката. За предпочитане са халките с т.нар. comfort fit, тоест бомбирани от вътрешната страна. Това ги прави по-лесни за слагане, както и по-удобни за носене.

Друго съображение, освен халката на Вашия партньор, е годежният пръстен. Тук отново е добре материалът, от който са изработени пръстените, да е един и същ или поне комбинация от метали, които си подхождат. Дамите могат да решат да изберат камък като елемент на халката, който хем да ги отличава от тази на партньора, хем да кореспондира с годежния пръстен. Ако се спрете на този вариант, е добре да отделите средства за по-издръжлив камък, какъвто е диамантът, предвид всекидневната употреба на пръстените.


Накрая, но не и на последно място, е емоцията, с която ще изберете сватбените си халки. Те са символ на Вашата любов и отдадеността Ви един към друг, и тяхната визия и послание ще излъчват именно това.

#халка #годеженпръстен #диамант

72 преглеждания0 коментари