Търсене
  • She said Yes!

Сватбен график за сватба без бързане


Организирали сте всичко за Вашата сватба! Да, разбира се има още детайли, по които мислите Ви препускат, но това е нормално. Вместо да се тюхкате по дължината на воала си и дали наистина бледо розовите рози са най-подходящи за вече поръчания букет, приемете организацията за завършена и оставете професионалистите, които сте наели да си свършат работата по най-добрия начин.

Има една последна стъпка, която често младоженците пренебрегват и дори пропускат, но която спестява доста нерви и бързане в деня на Вашата сватба. Това е изготвянето на сватбен график за самия ден. Да, Вие знаете часа на подписване, часа на църковния ритуал и от колко часа сте поканили гостите в ресторанта, но освен тези часове има още няколко, които не бива да пропускате. Ако Вие и гостите Ви са така наречените от нас – сватбари-мераклии и планирате да направите пълна сватбена програма с взимане на кума, „крадене на булка”, хора́ и наздравици, то този сватбен график е Вашият спасителен пояс, ако празненството се забави в някоя от спирките. Нашият съвет е първо да пропътувате разстоянията с шофьора за сватбата Ви предходната седмица. Засечете стриктно времето, което Ви е необходимо за достигане между точките и прибавете 10- 15 минути. Те ще са ви необходими за паркиране, за слизане и качване в автомобила с голяма рокля и нови сватбени обувки.Имайте предвид, че в деня на сватбата Вие ще сте по-бавни, ще пазите тоалети, прически и букети, а Вашите близки ще искат да Ви снимат, да се снимат с Вас, ще ви дават напътствия и ще ви задават въпроси: Внимавай роклята!, Взехме ли чашите? и т.н. След като имате времето за пътуване, добавете 5-10 минути за тръгване и подканяне на гостите да потеглят към следващата спирка.

Направете подробен график. Примерно: • 10:00 – Иван тръгва за кума • 10:35 – Иван е при кума • 11:10 – Иван и кума тръгват към булката

Когато Вашият график е готов, идва ключовата част да изберете двама Ваши доверени хора, които да следят за часа. Не, вие не трябва да го правите! Имате достатъчно емоции, за да си гледате часовника на този ден, а и булка с часовник не е никак елегантно. Избирате си двама души. Съветваме Ви това да не са от родителите Ви. За тях вълнението също е голямо и следеното на подобен график може да им създаде прекалено желание за контрол на ситуацията и да ги отдели от празника. Не се спирайте и на кокетни приятелки, които ще освежават често грима си и могат да пропуснат да погледнат графика. Изберете си сериозни и спокойни хора, които ще подходят трезво и просто ще напътстват събитието Ви, без да създават хаос. Добре е единият да бъде с младоженеца от първата стъпка, а другият- с булката. Те да се чуват помежду си и да координират събитията,които текат паралелно, до момента на крадене на булката.

Когато направите и сватбения график и изберете свои наместници,които да контролират времето, вече можете просто да се насладите на миговете в очакване на големия ден!

#сватбенграфик #сватба #координация

190 преглеждания0 коментари