Търсене
  • She said Yes!

Вълшебство и символика на сватбената арка


Днес сватбената арка е моден и задължителен елемент в повечето сватби. Арката е ключов мотив в сватбената декорация, особено за сватбите на открито и тези с изнесен ритуал. Тя е кулминация в сватбената декорация и нейната изработка изисква опит и време, за да може тя да се впише по най-елегантния начин с цялостната тема и звучене на сватбеното тържество.Трябва да е пищна,тържествена и същевременно нежна, без да бъде кичозна. Важно е също така арката да създава една идеална и романтична форма и да насочва погледите към младоженците, а не да ги засенчва с блясъка и цветовете си.

Арката има и своята символика. Тя символизира врата, начало на брака, гостоприемна шатра, в която младоженците ще влязат със своя съюз. Според някои източници, сватбената арка произлиза от еврейски ритуал, в който двойката стои върху балдахин по време на венчавката.

Арката създава празничност и неповторима атмосфера, както за гостите на сватбата, така и за младоженците, които се венчаят в подножието ѝ. Арката трябва да вълнува окото и да създава уют и нежност.

Днес бихме искали да споделим няколко прекрасни арки, на които да се полюбуваме заедно.

image source Pinterest

#сватбенаарка #декорациязасватба #сватбениидеи #романтичнасватба

198 преглеждания0 коментари