Търсене
  • She said Yes!

DIY за сватбата - направи си сам или не съвсем


Независимо дали искате да намалите от разходите за сватбата си или да придадете личен почерк на някой от елементите, do-it-yourself вариантите са безброй и успешната им реализация винаги ще впечатли и трогне гостите ви. Но някои начинания се оказват по-сложни от колкото бихте предположили, затова не се поддавайте лесно на очарованието на хилядите проекти "направи си сам" в Pintrest, а преценете реално кое е по силите ви. Ето няколко съвета къде да изпробвате творческите си заложби и кое да оставите на професионалистите.

Гримът: Най-вероятно го правите от години, а и няма да се наложи да се притеснявате колко време ще отнеме и дали всичко ще е по график, както и да запазвате час за гримьор. Заложете на основните елементи - фон дьо тен, пудра, сенки, руж, спирала и червило. Изпробвайте няколко пъти предварително различни варианти като не прекалявате нито с количеството на продуктите, нито с цветовете. Снимайте резултатите.

Украсата: Това е може би елементът от сватбеното тържество, който прави първо впечатление на гостите и предвид мащабите му едва ли ще имате времето и възможността да направите сами всичко. Но съвсем спокойно можете да вложите сръчността си в изработката на табелки с имената за масите или да аранжирате масата за подаръци, а защо не и да си направите книгата за пожелания. Не се хвърляйте в големи проекти. Изберете нещо малко, в което гостите ви да открият индивидуалният ви почерк.

Подаръците за гостите: Те са добър вариант да спестите от разходи. Малките лакомства са винаги сигурен избор. Подберете цветни кутийки или торбички, надпишете ръчно етикетите. Ако решите да бъдете по-социално отговорни, изберете кауза и направете дарение, а за гостите подгответе индивидуални картички, който да казват, че сте дарили от тяхно име.

Тортата: Дори и да сбъркате само с една от съставките или най-горният етаж е леко наклонен, сватбената торта може да се окаже трудно поправимо бедствие. Несъмнено ще е по-евтино да ангажирате майки, баби и лели в приготвянето на този кулинарен шедьовър, но крайният резултат едва ли ще е качествен. Декорирането и транспортирането! на една торта са сложно начинание, което по-добре оставете на някой, който си разбира от работата.

Снимките: Да, почти всеки на сватбата е въоръжен с най-малкото смартфон и непреодолимото желание да запечата всеки момент от нея. Но не разчитайте, че това ще бъде направено с желаното качество. А и вашите приятели роднини са там предимно да се забавляват. Не им вменявайте ангажимента непрекъснато да следят кое и как да снимат. Отделете нужното време и средства да подберете фотограф, който да увековечи най-ценните моменти от вашия специален ден.

Координацията: Планирали сте всичко до последния детайл, имате точен график как ще протече ден, защо да не отговаряте за координацията и в самия сватбен ден? По-добре не. Защото няма да можете да му се насладите. Това е вашият специален ден и трябва да го споделите с най-близките ви хора. Ако наемете координатор, всички задължения по посрещане на гостите, следене на графика, отстраняване на проблеми, непрекъснат контакт със сервитьори и видео оператори, ще му бъдат поверени, а вие ще се потопите в атмосферата на едно чудесно тържество, изпипано отначало докрай.

Музиката: Изкушаващо е сватбеният ви ден да премине под звуците на любимата ви музика и просто да пуснете плейлиста с песни от iTunes. Но така ще се ограничите единствено да музиката, която вие като двойка харесвате и ще разполагате само с един ограничен набор от парчета. Професионалните DJ освен че разполагат с далеч по-добра апаратура, притежават и умението да улавят настроението в залата. Те ще подберат подходящите стилове и ще контролират динамиката на тържеството, така че дансингът да не се опразва и гостите ви да се забавляват до малките часове на нощта.

#сватбениидеи #DIY #координация #сватбенаарка #декорациязасватба #сватбенграфик #DJ #сватбенаторта

372 преглеждания0 коментари