Търсене
  • She said Yes!

Крадене на булка - алтернативи


Както знаем, по нашите балкански ширини има обичай за крадене/откупуване на булка. Този обичай може да е доста забавен, но често когато гостите се превъзбудят може да стане и доста опасен. Да, виждали сме извадени рамене, счупени каси на входни врати, премазани пръсти и други контузии, които не са препоръчителни за една сватба, особено в началото и́. А и фотографите доста страдат :)

Затова днес решихме да Ви предложим някои алтернативи за безопасно крадене на булка.

• Гатанки

Цялата идея идва от сюжета на операта Турандот, в която Калаф се влюбва в принцеса Турандот, дъщеря на китайския император и единствения начин да я спечели е, като отговори на нейните 3 гатанки. В случая гатанки може да задава бащата на булката, нейния брат или шаферките, в зависимост кой иска да я пази. Важно е гатанките да са предварително измислени, да не са прекалено трудни, все пак сватбата трябва да стане и разбира се, да имат значение за историята на самата двойка.

• Търгуване с обещания

Това също го направихме на една сватба и много ни хареса. В една стая застават отбора на булката и отбора на младоженеца. Младоженците са в двата края на стаята и пишат по 5 обещания за техния съвместен живот. А техните отбори преговарят по следата на стаята дали обещанията са достатъчно съпоставими, за да се „договорят за сделка“. Обещанията се четат на висок глас.Това се получава доста забавно, особено ако младоженците са с добро чувство за хумор.

• Серенада

Да, може да ви се вижда неприложимо за кварталната действителност, но се получава много, много добре. Трябват ви няколко музиканта, прилично пеещ младоженец и нисък етаж. Уговорката е, че щом булката се покаже на балкона, младоженецът я е спечелил и може да се качи. Младоженецът може да си извика подкрепление от пеещи приятели, които да му помагат на припева.

Независимо как изберете да го направите, краденето на булката е хубав момент от сватбата, който катализира доброто настроение и оставя страхотен спомен.

Не пропускайте тази част ! :)


616 преглеждания0 коментари